Machine Vision uvidí vše

Machine Vision

Rozpoznávání obrazu pomocí umělé inteligence představuje velký potenciál

"Machine Vision" je jedno z našich nejnovějších řešení. Jedná se o systém pro robotizované snímání statické nebo dynamické vizuální podoby. Detekuje, analyzuje a sleduje objekty a měří vzdálenosti a směry. S omezenou citlivostí i za zhoršených podmínek jako mlha nebo tma.

 

Vlastnosti:

- Nízké požadavky na výpočetní výkon

- Podporuje autonomní lehká zařízení

- Připraven pro různorodé úlohy

- Detekce více objektů současně

- Připraven pro zpracování více zdrojů detekce

- Detailní analýza vybraného objektu

- Uzamčení, sledování a měření statických nebo pohybujících se objektů

- Nízká citlivost na omezené nebo částečné vidění

- Až 43 000 současně detekovaných objektů v jednom poli

 

Objekty, které detekujeme, například:

- Osoby

- Vozidla a stroje

- Speciální vybavení

Systém se může naučit detekovat cokoli.

 

Jaká je budoucnost rozpoznávání obrazu pomocí umělé inteligence?

Umělá inteligence pro rozpoznávání obrazu má v blízké budoucnosti velký potenciál pro různé oblasti.

1. Zdravotnictví: Umělá inteligence pro rozpoznávání obrazu může pomoci s brzkým odhalením a diagnostikou nemocí analýzou lékařských snímků, jako jsou rentgeny, MRI a CT skeny. Pomáhá identifikovat vzorce, anomálie a možné ukazatele stavů, umožňující včasnou a přesnou léčbu.

2. Bezpečnost a dohled: Umělá inteligence pro rozpoznávání obrazu může zlepšit bezpečnostní systémy automatickým detekováním a identifikací objektů, obličejů nebo podezřelých aktivit v reálném čase. Pomáhá sledovat veřejné prostory, letiště a kritickou infrastrukturu, což zvyšuje bezpečnost a prevenci hrozeb.

3. Autonomní vozidla: Umělá inteligence pro rozpoznávání obrazu je klíčová pro autonomní vozy a další autonomní vozidla. Umožňuje rozpoznávat a interpretovat dopravní značky, chodce, vozidla a další objekty v jejich prostředí, zajišťující bezpečnou navigaci a rozhodování.

4. Maloobchod a e-commerce: Umělá inteligence pro rozpoznávání obrazu může zásadně změnit maloobchodní průmysl umožněním vizuálního vyhledávání. Zákazníci mohou najít produkty nahráním obrázků, což usnadňuje online nákupy. Navíc může pomoci s řízením zásob, monitorováním regálů a personalizovanou reklamou.

5. Zemědělství: Umělá inteligence pro rozpoznávání obrazu může pomoci s monitorováním plodin, detekcí nemocí a odhadem výnosů. Analyzuje obrázky rostlin a identifikuje možné problémy, umožňující zemědělcům přijímat preventivní opatření pro ochranu plodin a optimalizaci produktivity.

6. Výroba a kontrola kvality: Umělá inteligence pro rozpoznávání obrazu může automatizovat procesy kontroly kvality inspekcí produktových obrázků a identifikací vad nebo odchylek od specifikací. Může výrazně zlepšit efektivitu a přesnost na výrobních linkách.

7. Monitorování životního prostředí: Umělá inteligence pro rozpoznávání obrazu může pomoci s úsilím o monitorování životního prostředí analýzou satelitních snímků, leteckých fotografií a jiných vizuálních dat. Pomáhá detekovat změny v zemědělské půdě, odlesňování, přírodní katastrofy a ochranu přírody.

 

V eago jsme na špičce technologie rozpoznávání obrazu pomocí umělé inteligence a rádi pomůžeme firmám s nasazením této výkonné technologie do jejich provozu. Náš tým odborníků dokáže poskytnout individuální řešení přizpůsobené vašim konkrétním potřebám a požadavkům odvětví. Ať už hledáte optimalizaci bezpečnostních systémů nebo zkoumání nových možností v jiných oblastech, máme odborné znalosti a zkušenosti, které vám pomohou s implementací. Kontaktujte nás ještě dnes, abychom vám podrobněji představili, jak rozpoznávání obrazu pomocí umělé inteligence může transformovat váš podnik a prodiskutovali možnosti spolupráce.

 

Pojišťovny & Autokluby

Systém pro řízení asistenčních služeb pojišťoven a autoklubů

Police of the Czech Republic

SAT pohlídá každou přepravu zbraní a výbušnin v zemi

Policie České republiky, Ministerstvo vnitra České republiky

Když pátrání po pohřešovaných řídí AI