Eago testuje AI na městském kamerovém systému v Ostravě

Eago testuje AI na městském kamerovém systému v Ostravě

Společnost Eago Systems testuje průlomovou AI technologii pro rozpoznávání videa na městském kamerovém systému v Ostravě.

Umělá inteligence umístěná za stávajícím kamerovým systémem si všímá neobvyklých a podezřelých pohybů na ulicích. Třeba čověk ležící na chodníku je příklad situace, kterou AI technologie zaznamenává a automaticky hlásí Policii nebo pracovníkům ostrahy. První výsledky ukazují mimořádnou přesnost rozpoznávání. Technologie je zvláště vhodná u velkého počtu kamer. Uhlídat dění na všech sledovacích monitorech vyžaduje armádu pracovníků. Ty však spolehlivě a přesně nahradí AI.

Detekce obrazu pomocí AI byla doposud známá spíše z průmyslu, kde odhaluje nepřesnosti a vady výrobků, které lidské oko často nevidí. Známé je také použití v medicíně, zejména při diagnostice. Po dynamickém vývoji posledních let, hlavně co se týče přesnosti a rozpoznatelnosti, se detekce obrazu pomocí AI nyní hlásí o slovo i v oblasti bezpečnosti. Kromě snížení počtu incidentů, které odhalování podezřelých situací přinese, stojí za zmínku také významná úspora v provozních a mzdových nákladech na obsluhu dohledovacích center. Města a bezpečnostní agentury budou postupně redukovat týmy obsluhující kamery. Ušetřené prostředky mohou být investovány třeba do posílení hlídek na ulicích.

 

 

Pojišťovny & Autokluby

Systém pro řízení asistenčních služeb pojišťoven a autoklubů

Police of the Czech Republic

SAT pohlídá každou přepravu zbraní a výbušnin v zemi

Policie České republiky, Ministerstvo vnitra České republiky

Když pátrání po pohřešovaných řídí AI